Σιμόπουλος: νέες εγκαταστάσεις για τον ΟΑΣΠ

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
414

Το έργο κατασκευής των εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 3,000,000 €, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκούς πόρους

Την Παρασκευή 24.01.2014, στις 12.00 το μεσημέρι, θα τελεστεί ο αγιασμός και η τελετή έναρξης λειτουργίας των νέων ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων του ΟΑΣΠ – ΙΤΣΑΚ στην περιοχή Ελαιώνες της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο.

Το έργο κατασκευής των εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 3,000,000 €, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ – επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013) και αποτελεί στόχο Εθνικής σημασίας για τη χώρα λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην Ελληνική Επικράτεια.

Το νέο κτίριο αποτελεί σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών και επιστημονικών δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα βοηθήσει στην εκτέλεση ειδικών σεμιναρίων καθώς και στην υποδοχή εξωτερικών ερευνητών. Στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει ειδικός εργαστηριακός εξοπλισμός, θα διεξάγεται εξειδικευμένη ερευνητική δραστηριότητα στους Τομείς των Αντισεισμικών Κατασκευών, Εδαφοδυναμικής και Τεχνικής Σεισμολογίας, ενώ το αναβαθμισμένο και άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο θα υποστηρίξει την οργάνωση, λειτουργία, συντήρηση και επέκταση του Εθνικού δικτύου Επιταχυνσιογράφων που είναι εγκατεστημένο σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια και αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας παρόμοιων δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός