Σιμόπουλος: λιγότερο από το 5% των κτιρίων με σοβαρές ζημιές

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
391

«Οι αυτοψίες γίνονται στις περιοχές που έχουν το μεγάλο πρόβλημα», λέει ο κ. Σιμόπουλος

«Λιγότερο από το 5% των κτιρίων της Κεφαλονιάς εκτιμάται ότι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της περασμένης Κυριακής, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των αυστηρών αντισεισμικών κανονισμών. Ενθαρρυντικά και τα νέα από τους σεισμολόγους, που υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο ενός νέου ισχυρού σεισμού απομακρύνεται. Όπως ανακοινώθηκε, οι σεισμόπληκτες οικογένειες θα λάβουν ενίσχυση 580 ευρώ για να καλύψουν άμεσες ανάγκες.

Προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση, τα χρήματα θα καταβληθούν με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και στη συνέχεια θα διενεργηθούν έλεγχοι. Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες-μέλη της αποφάσισαν να παρασχεθεί δίμηνη αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου και τόκων πάσης φύσεως δανείων για το σύνολο των δανειοληπτών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Εξάλλου, σε μια συμβολική κίνηση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν, προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά όπου και διανυκτέρευσε. Τα συνεργεία των μηχανικών του ΟΑΣΠ, της ΥΑΣ και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας συνέχισαν χθες τους ελέγχους σε κατοικίες. Όπως αναφέρει στην «Κ» ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος, μέχρι το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί 300 αυτοψίες και το 50% των κτιρίων που ελέγχθηκαν, κρίθηκε μη κατοικήσιμο.

«Οι αυτοψίες γίνονται στις περιοχές που έχουν το μεγάλο πρόβλημα», λέει ο κ. Σιμόπουλος. «Εκτιμώ ότι τα κτίρια που έχουν ζημιές σε όλη την Κεφαλονιά δεν ξεπερνούν το 5%».

Όπως αναφέρει ο γ.γ., καταβάλλεται προσπάθεια ώστε τη Δευτέρα να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Ληξουρίου – Αργοστολίου, που έκλεισε λόγω κατολισθήσεων και να ανοίξουν όλα τα σχολεία, έστω και σε διπλοβάρδια. Η ΕΥΔΑΠ έστειλε χθες κλιμάκιο ειδικών στο νησί προκειμένου να συμβάλουν στον έλεγχο της καταλληλότητας των δικτύων ύδρευσης.

Πηγή: kathimerini.gr

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός