Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω το «ρετρό» ΠΑΣΟΚ

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
420

Η Φώφη Γεννηματά υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής – μιλώντας στον realfm– αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τι είναι αυτό που ευαγγελίζεται για την επόμενη ημέρα του Κινήματος.

«Εγώ θέλω πριν από όλα να καλέσω όσους πορεύτηκαν μαζί μας τα προηγούμενα χρόνια και όσους νοιάζονται για την κεντροαριστερά να έρθουν να συμμετέχουν στη διαδικασία την Κυριακή, ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσουν, γιατί η συμμετοχή τους δίνει αξία και δυναμική στο εγχείρημα που πρέπει να ξεκινήσει την επόμενη ημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση

Και πρόσθεσε: «Εγώ πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα. Πρέπει να κάνει μία νέα αρχή με συλλογικότητα. Θα πρέπει να υπερασπιστεί την ιστορική του διαδρομή αλλά και να κάνει τομή και ρήξη με τον κακό του εαυτό, με τον κρατισμό, με τις πελατειακές σχέσεις, με τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μία πορεία στην κοινωνία στη βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με διάλογο με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις για να ανασυγκροτηθεί αυτός ο πόλος να δημιουργηθεί ένα ρεύμα πλειοψηφίας με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης γιατί θεωρώ ότι το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η χώρα. Αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση. Η πόλωση και η όξυνση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοούν την υπόθεση της συνεννόησης και των εθνικών συναινέσεων που είναι αναγκαία για την Ελλάδα, για τη σταθεροποίηση της χώρας. Είναι εθνική ανάγκη η δημιουργία ενός πόλου σοσιαλδημοκρατίας, ενός φορέα σύγχρονου του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Επειδή μου λένε πάρα πολύ συχνά, “α, η Γεννηματά θέλει να αναπαλαιώσει το παλιό ΠΑΣΟΚ”, θέλει το παλιό ΠΑΣΟΚ. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω το “ρετρό” ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες των νέων ανθρώπων της κοινωνίας. Χρειάζεται ανανέωση ιδεών, ανανέωση προτάσεων, ανανέωση προσώπων, αυτή είναι η επιθυμία μου και πρέπει να ξεκινήσει από τη Δευτέρα αυτή η προσπάθεια».

Στο ερώτημα μήπως πλέον είναι πολύ αργά για το ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός απάντησε: «Δεν είναι πολύ αργά. Ο χώρος υπάρχει είναι διάσπαρτος, είναι κατακερματισμένος και ζητεί απεγνωσμένα έκφραση. Όπου κι αν έχω πάει σε όλη την Ελλάδα, κι έχω κάνει πάνω από 20 περιοδείες, μου λένε: “είμαι ΠΑΣΟΚ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ από θυμό” ή “ψήφισα ΝΔ από φόβο”, ή “κάντε κάτι γιατί θέλουμε εσείς να απαντήσετε στις αγωνίες μας και να μας δώσετε ξανά ελπίδα”. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Ναι τραβάω κόκκινες γραμμές γιατί θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οριοθετηθεί και από τη ΝΔ γιατί πληρώσαμε την ταύτιση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι εμμένει σε πολιτικές και σε επιλογές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση εκλογής της απέναντι στους συντρόφους της που βρίσκονται πλέον στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά τόνισε: «Εμείς κάνουμε γενικό προσκλητήριο στη βάση της δημοκρατικής παράταξης. Η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από κάτω. Τα προηγούμενα 3 χρόνια και μάλιστα από σοβαρούς ανθρώπους για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Ξέρετε γιατί δεν είχαν τα αποτελέσματα που όλοι περιμέναμε; Γιατί πολύ απλά ξεκίνησαν ως συνεννοήσεις κορυφής, συνεννοήσεις στελεχών. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

«Το Κίνημα πρέπει να ξεκινήσει από κάτω. Πρέπει να είναι Κίνημα παραγωγής, Κίνημα διαλόγου, αυτό έχει σήμερα ανάγκη η χώρα. Ένα Κίνημα παραγωγής δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και για αναδιανομή αν η χώρα δεν αρχίσει να παράγει πλούτο. Πρέπει να συνομιλήσουμε με υγιής δυνάμεις της κοινωνίας, με εργαζόμενους, με μικρομεσαίους, με επιχειρηματίες, με γυναίκες, με άνεργους. Απομακρυνθήκαμε από όλη αυτή τη βάση τα προηγούμενα χρόνια. Γινόταν πολιτική προαπαιτούμενων αντί να παράγουμε πολιτική. Η αναγκαιότητα σήμερα είναι η παραγωγή πολιτικής, παραγωγή στον τόπο και διάλογος με αυτούς που ξέρουν και έχουν τις απαντήσεις και τις λύσεις. Όχι κλεισμένοι στα γραφεία μας με 7 σοφούς και τεχνοκράτες μόνο. Πρέπει να “παντρέψουμε” τη γνώση με τη γνώμη».

Πηγή: real.gr

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την