ΣΕΒΕ: Βράβευση ως «Κορυφαίου Φορέα Υποβοήθησης Εξαγωγών 2013»

Την Παρασκευή15 Νοεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Exports Money Conference 2013, που διοργάνωσε η Ethos Media S.A. σε συνεργασία με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών στοΞενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι, πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βραβείων Exports Ecosystem Awards 2013.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), κ. Δημήτρης Λακασάς, είχε την χαρά και την τιμή να παραλάβει από την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κα. Μαγδαληνή Καρακόλη για λογαριασμό του ΣΕΒΕ το βραβείο του «Κορυφαίου Φορέα Εξωστρέφειας 2013». Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο τον οργανισμό και τους ανθρώπους του, οι οποίοι από την ίδρυση του ΣΕΒΕ το 1975, με συνέπεια και εργατικότητα υποστηρίζουν την προσπάθεια διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων και προωθούν την εθνική εξωστρέφεια.

Ο ΣΕΒΕ αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σύγχρονους συνδέσμους επιχειρήσεων με διεθνή δραστηριότητα στην Ελλάδα. Σήμερα, αριθμεί  πάνω από 500 επιχειρήσεις – μέλη, από όλη την Ελληνική επικράτεια, καθώς και από ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, τόσο από την εξωστρέφεια  και τη βιομηχανία, όσο και από τις υπηρεσίες.

Εδώ και 38 χρόνια, κεντρικοί στόχοι του ΣΕΒΕ είναι η εξωστρέφεια, η  στήριξη των μελών του στην ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτωντους, η προώθηση και υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς και η προώθηση και υποστήριξη της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Ο κ. Λακασάς, κατά την παραλαβή του βραβείου αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή του ΣΕΒΕ στην εξωστρέφεια της χώρας και τόνισε ότι η συγκεκριμένη διάκριση ανήκει σε όλες τις έως τώρα διοικήσεις του ΣΕΒΕστα μέλη της Διοίκησης καθώς και στα οργανικά στελέχη του ΣΕΒΕ, τα οποία με την ποιοτική και μεθοδική εργασία τους, συνέβαλαν στην καταξίωση και αναγνώριση του ΣΕΒΕ ως Κορυφαίου Φορέα Εξωστρέφειας 2013.  Ο κ. Λακασάς επίσης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να επανακτήσουμε την κλονισμένη αξιοπιστία και αυτοεκτίμηση ως λαός  και αυτό μπορεί να συμβεί με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εφαρμογή του οικονομικού μοντέλου του ΣΕΒΕ Παράγω και Εξάγω, ώστε το έτος 2020 το ΑΕΠ της χώρας να προέρχεται κατά 50% από το σύνολο της εξωστρέφειας και της καινοτομίας και η ανεργία να συγκλίνειμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλ. στο 12% από 28% που είναι σήμερα».

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους