Σγουρός: υπομονή μια εβδομάδα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
587

«Μόνο στήριξη δεν μου έδιναν όλα αυτά τα χρόνια, αδειάσματα έτρωγα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Γιάννης Σγουρός για το αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής. «Θέλω να με στηρίξει η κοινωνία, όχι τα κόμματα» ανέφερε πάντως.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή, θα ανακοινώσει σε μια εβδομάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, εάν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια.

Ερωτηθείς αν θα επηρεαστεί απο ενδεχόμενη απόφαση του Ανδρέα Παχατουρίδη για την Περιφέρεια, τόνισε ότι η απόφασή του δεν επηρεάζεται από αυτό. «Λέξη νίκη, υπάρχει λέξη φόβος δεν υπάρχει» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ας τοποθετηθεί επισήμως» ανέφερε για τον κ. Παχατουρίδη.

Τόνισε ότι η Περιφέρεια πήρε το ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Αττικής από το 14% στο 77%, ενώ η απορροφητικότητα πήγε στο 400%. Παράλληλα, έκανε λόγο για 313 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στην Περιφέρεια. «Έχουν γίνει έργα σε 66 δήμους, εμβληματικά έργα» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ταυτόχρονα τη σπουδαιότητα Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σε Ανατολική και Δυτική Αττική Παιανία, Κρωπία Μαρκόπουλο και Θριάσιο.

«Μόνο στήριξη δεν μου έδιναν όλα αυτά τα χρόνια, αδειάσματα έτρωγα» ανέφερε ο κ. Σγουρός, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνηση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε δε για το δήμο Αθηναίων ότι «έχει 8.000 με 9.000 υπαλλήλους, ενώ εμείς 2.000 με 3.000, είμαστε υποστελεχωμένοι».

Στο ερώτημα αν προτιμά για την Αθήνα τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ή το Νικήτα Κακλαμάνη, απάντησε «και οι δυο, η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτοδιοίκηση όχι ετεροδιοίκηση» ζητώντας να μην εμπλέκονται τα κόμματα στα αυτοδιοικητικά χρίσματα.

Μεγάλο βάρος -για την ώρα- δίνει πάντως ο κ. Σγουρός στην διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Σύσκεψης Πόλεων και Περιφερειών που θα γίνει στις 6,7,8 Μαρτίου στην Αθήνα στην οποία θα συμμετάσχουν και οι κύριοι Σαμαράς, Μπαρόζο και Σουλτς αλλά και παράγοντες της Κομισιον και εκπρόσωποι περιφερειακών θεσμών της ΕΕ.

Πηγή: skai.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού