Σβόμποντα: Ώρα να φύγει η τρόικα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
363

«Μπορούμε τώρα να στραφούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας»

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η τρόικα και η Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το αντίκρισμα για τον ελληνικό λαό, που έκανε τεράστιες θυσίες, αν η έρευνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου δείξει ότι υπήρξαν λάθη από την τρόικα ο κ. Σβόμποντα τόνισε ότι έγιναν «περιττές θυσίες», αλλά όπως είπε, «δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω». Σημείωσε ωστόσο ότι:

«μπορούμε τώρα να στραφούμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία επενδύσεων και θέσεων εργασίας».

Σχολίασε μάλιστα, και τη δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, ότι γίνεται διαπραγμάτευση της τρόικας με τις ελληνικές αρχές και υπάρχει συμφωνία στα μέτρα που επιβάλλονται, λέγοντας ότι «ίσως γίνεται κάποια διαπραγμάτευση», αλλά «όταν έχεις το πιστόλι στο κεφάλι τους, τι θα κάνουν, θα συμφωνήσουν».

Για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, ο κ. Σβόμποντα επεσήμανε πως έγιναν ποσοτικές μεταρρυθμίσεις και τώρα πρέπει να γίνουν και ποιοτικές, με έμφαση στις αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στη δημόσια διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά στη φορολογία είπε ότι πρέπει να στραφεί περισσότερο στους πιο πλούσιους και να υπάρξει ελάφρυνση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Στους άμεσους στόχους πρέπει να είναι η εξεύρεση κονδυλίων (να αξιοποιηθούν και ευρωπαϊκοί πόροι) και να βοηθηθούν οι επιχειρηματίες να κάνουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών υπογράμμισε ότι η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. είναι μια ευκαιρία να βελτιώσει η Ελλάδα την εικόνα της στο εξωτερικό και να προσελκύσει επενδυτές.

Σε ερώτηση για την τρομοκρατία, ο κ. Σβόμποντα απάντησε πως υπάρχει ανησυχία και τόνισε ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος πρέπει να στείλει στην Ευρώπη ένα σαφές μήνυμα: «Άλλο να είναι κάποιος εναντίον της τρόικας και άλλο οι βόμβες και η τρομοκρατία». Πρόσθεσε ακόμη πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα αντιτίθενται στον εξτρεμισμό και απορρίπτουν οποιαδήποτε μορφή βίας και τρομοκρατίας, είτε από την αριστερά, είτε από τη δεξιά.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την