Σαπέν: Δίνουμε στην Ελλάδα πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ

Η επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα έχει να κάνει κυρίως με τη φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών. Να ζητήσει η Αθήνα παράταση και τότε θα μπορέσει να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5%.

Υπάρχει ομοφωνία με την Ελλάδα σε ζητήματα όπως το χρέος και ο αποκλεισμός ενός «κουρέματος», και η επίτευξη συμφωνίας έχει να κάνει κυρίως με την φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

«Είναι πρόβλημα φρασεολογίας, αν και το νομικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από μια παράταση του προγράμματος. Αυτό που μας είπε ο κ. Βαρουφάκης, αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι συμφωνεί επί της αρχής με την παράταση του προγράμματος».

Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να διατηρήσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5%, όχι όμως χαμηλότερα, για όσο διαρκεί η παράταση του προγράμματος. «Όλοι συμφωνούν ε αυτό: έχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα κατά την περίοδο αυτή που να επιδεινώνει αυτό το πλεόνασμα», συμπλήρωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: Euro2day.gr

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ