Σαμαράς: «Συναντιόμαστε σήμερα ως φίλοι»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
471
A

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με το ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν

«Συναντιόμαστε σήμερα ως φίλοι. Ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός έχουν ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει». Με αυτά τα λόγια και απευθυνόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Πάνω σε αυτή τη φιλία χτίζουμε. Δεν υπάρχει διεθνής σταθερότητα, χωρίς συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο, ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα ξεπερνά μια μακρά και πολύ επώδυνη ύφεση και ως εκ τούτου οι χαμηλές τιμές ενέργειας είναι καθοριστικές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Συνεχίζοντας, ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, το οποίο, όπως είπε, επικεντρώνεται σε δύο κυρίως τομείς: στους σιδηρόδρομους και στα λιμάνια, κυρίως αυτό της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για την Ελλάδα θα ήταν σημαντικό να υπάρξουν σύγχρονοι σιδηρόδρομοι, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για αγροτικά ελληνικά προϊόντα προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού