Σαμαράς: «Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα…»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
445
A

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα…

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον το δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και μια χρεοκοπία ανεξέλεγκτη!

Πριν έξι μήνες φτάσαμε πολύ κοντά να βγούμε οριστικά από την κρίση. Και τώρα έχουμε ξαναβρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Με όλα όμως τα λάθη που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, με όλα τα ψέματα που ειπώθηκαν, δεν θα αφήσουμε να καταστραφεί η χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Βρίσκομαι εδώ και διεμήνυσα στους Πρωθυπουργούς και Ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πως το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο.

Πως η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του Ευρώ,

–Πως ανεξάρτητα από τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Με αλληλεγγύη. Γιατί οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα.

— Τους διεμήνυσα επίσης, πώς θα αγωνιστούμε για να μειωθούν τα φορολογικά βάρη και να περιοριστούν οι δαπάνες του σπάταλου κράτους. Άλλωστε, αυτό είχαμε αρχίσει να το κάνουμε. Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση. Με Ανάπτυξη!

–Σήμερα, η εθνική ενότητα, η ενότητα όλων των Ελλήνων, είναι πιο απαραίτητη παρά ποτέ. Η ομοψυχία μας ως έθνος, δεν είναι μια ωραία λέξη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο μας! Το όπλο που δεν νικιέται ποτέ…

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Αλλά οι Έλληνες, ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού