Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν το 2016

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
121

«Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει» τόνισε ο πρωθυπουργός

«Η χώρα υπέφερε και υποφέρει, αλλά τώρα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβολευτική Ομάδα της ΝΔ, ενώ απέκλεισε σενάρια εθνικών εκλογών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2016».

«Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε:

«Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μας λοιδορούσαν. Με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ. Κάποιοι το αμφισβήτησαν λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει. Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία. Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι η μείωση των φόρων που θα γίνει «αν πιάνουμε τους στόχους». «Το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και εκεί θα επιστρέψει» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην ανεργία είπε ότι δίνουμε τη μάχη και ότι από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ περισσότεροι από 440.000 θα βοηθηθούν.

Επίσης, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακολουθία του, όπως είπε, όταν μιλούσε για έξοδο από το ευρώ και τις τωρινές του θέσεις. Αποδεχόταν και διακινδύνευε την έξοδο από το ευρώ. Εμείς το αποτρέψαμε παρά τις λυσσαλέες του αντιδράσεις.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την