Σαμαράς: γεύτηκε Αγιορείτικη ψαρόσουπα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
574

Τι περιελάμβανε το δείπνο των μοναχών του Αγίου Όρους στον πρωθυπουργό

Αγιορείτικη ψαρόσουπα, ψητό ψάρι ξιφία, τυρί φέτα και αγιορείτικο κόκκινο κράσι περιελάμβανε το μενού του δείπνου για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στο περιβόλι της Παναγίας.

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός και οι Αγιορείτες

Κατά τη χθεσινή διπλή σύναξη που έγινε και κλειστών των θυρών,όπως συνηθίζεται, στο διοικητήριο της Ιεράς Κοινότητας, προεδρευόντος του πρωθυπουργού συζητήθηκαν μείζονα και φλέγοντα ζητήματα της Αθωνικής πολιτείας.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους ηγουμένους και τους αντιπροσώπους των είκοσι Μονών να συστήσουν ειδικές επιτροπές και να του θέσουν αναλυτικά όλα τα προβλήματα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχουν συνάντηση ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση τους.

Σε πρώτη φάση ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας στο Άγιο Όρος.

Πιο συγκεκριμένα, υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθούν με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό το τελωνείο της Δάφνης και οι αστυνομικές δυνάμεις του Αγίου Όρους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα αναβαθμιστεί σε λιμενικό τμήμα ο σταθμός της Δάφνης και θα εντατικοποιηθούν οι έρευνες των αρχών.

Μάλιστα ανακοίνωσε και την ενίσχυση με ένα σύγχρονο Ταχύπλοο.

Αναφορικά με το ζήτημα Εσφιγμένου, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι το θέμα το έχει αναθέσει στον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους ώστε να επιλυθεί με τον καλύτερο και ειρηνικό τρόπο.

Πηγή: agioritikovima.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού