Σακελλαρίδης: «Δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
479

Κατηγορηματικός ως προς τη στάση της κυβέρνησης υπήρξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αναλυτικά, ο διάλογος:

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχουμε κωλοτούμπα λένε κάποιοι; Για τις δηλώσεις Βαρουφάκη στους FT.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Όχι κ. Παπαδάκη δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα. Ενδεχομένως κάποιοι να δυσαρεστούνται που δεν έχουμε κάνει κωλοτούμπα

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν μιλάτε για κούρεμα, αλλά για επιμήκυνση ή διευκόλυνση. Έχει σχέση αυτό με το κούρεμα που λέγατε προεκλογικά;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Να σας απαντήσω. Πάγια θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι αυτό το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του. Όταν λέμε διαγραφή, αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τεχνικούς τρόπους είναι αυτός, ο οποίος ακούστηκε χθες σε παρουσίαση του κ. Βαρουφάκη προς βρετανούς επενδυτές. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Αυτό που μας νοιάζει εμάς είναι αυτή τη στιγμή να καταστεί βιώσιμο το δημόσιο χρέος, να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την πραγματική ανάπτυξη, γιατί αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία.

Αυτά είναι τα προβλήματα που δυστυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα όριζαν και την ατζέντα όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της κοινωνικής πολιτικής και πλέον μπορούν οι Έλληνες να γνωρίζουν και να είναι σίγουροι ότι υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που τα βάζει αυτά τα θέματα εμφατικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και νομίζω ότι είναι εμφανές από τα πρώτα δείγματα γραφής που έχουμε δείξει ότι δεν ακολουθούμε την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Έχουμε ανοίξει πραγματικά νέους δρόμους στη διαπραγμάτευση. Έχουμε ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας όχι για εμάς, όχι για την πάρτη μας, αλλά για τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,