Ρωσία: Έλεγχοι στα εστιατόρια McDonald’s

Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων Rospotrebnadzor διεξάγει απρογραμμάτιστους ελέγχους σε εστιατόρια McDolnald’s στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS επικαλούμενο την τοπική αξιωματούχο της υπηρεσίας Ναταλία Λουκιάντσεβα.

«Λουκέτο» σε τέσσερα εστιατόρια

Την Τετάρτη, η Rospotrebnadzor διέταξε την αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων εστιατορίων McDonald’s στη Μόσχα κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες’ παραβιάσεις των υγειονομικών διατάξεων.

Οι ενέργειες αυτές της ρωσικής υπηρεσίας λαμβάνουν χώρα αφού η Μόσχα και η Δύση επέβαλαν η μία στην άλλη κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η υπηρεσία αρνήθηκε πάντως ότι οι ενέργειές της έχουν πολιτικά κίνητρα.

«Οι έλεγχοι άρχισαν λόγω παραπόνων» από τους πελάτες, δήλωσε προς το Reuters η κ. Λουκιάντσεβα. Η ίδια αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των εστιατορίων McDonald’s που ελέγχονται στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ.

Στα τέσσερα εστιατόρια McDonald’s που έκλεισε χθες η Rospotrebnadzor στη Μόσχα, περιλαμβάνεται αυτό της Πλατεία Πούσκιν, που η McDonald’s λέει πως είναι το πιο πολυσύχναστο στο παγκόσμιο δίκτυο των εστιατορίων της. Ήταν το πρώτο που άνοιξε στη Ρωσία το 1990 και είχε θεωρηθεί σύμβολο πως ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωνε.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ