Ρεν: «Από το καλοκαίρι και μετά»

Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το χρηματοδοτικό κενό των ετών 2015-2016

«Από το καλοκαίρι και μετά» θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους και το χρηματοδοτικό κενό των ετών 2015-2016, διευκρινίζει σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag» ο Επίτροπος για την Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν, επισημαίνοντας ότι τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στις 23 Απριλίου.Προτείνει, δε, την εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας στο ελληνικό ζήτημα και, αναφερόμενος στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη ήταν προετοιμασμένη ακόμη και για το ενδεχόμενο οικονομικής καταστροφής, αλλά, «Δόξα τω Θεώ, η καταστροφή δεν συνέβη».

«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε τρία θέματα να αποφασίσουμε: Πρώτον, πρέπει να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα αποστολή της τρόικας, η οποία ξεκίνησε ήδη από τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την χρηματοδότηση της Ελλάδας για το 2014 και την κατάσταση των μεταρρυθμίσεων. Δεύτερον, πρόκειται για τα κενά χρηματοδότησης για το 2015 και 2016 και τρίτον για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους» τόνισε ο Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με την «Welt», ο Ευρωπαίος Επίτροπος απορρίπτει ακόμη την οπτική της Αθήνας ότι πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 φέρνει και το δικαίωμα για ελαφρύνσεις. «Αυτό είναι απόφαση του Eurogroup», δηλώνει ο Επίτροπος και αυτή παίρνει χρόνο: «Χρειαζόμαστε τα επικυρωμένα στοιχεία της Eurostat αν η Ελλάδα πράγματι έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα».

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους