Σαμαράς-Βενιζέλος: εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
585

Εναλλακτικές λυσεις στην ατζέντα της συζήτησης των 2 πολιτικών αρχηγών

Όλα τα ανοιχτά θέματα όπως η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις. Θα αποστείλουμε αύριο τις προτάσεις που υπολείπονται» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων δήλωσε βγαίνοντας από το Μαξίμου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «όλα είναι υπό έλεγχο».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ότι η συζήτηση για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο και ότι εμείς θεωρούμε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat μπορεί να ανοίξει η συζήτηση αυτή. Αυτό είναι θέμα που θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις, συμπλήρωσε.

Η επιστροφή της τρόικας και τα θέματα που εκκρεμούν είναι ένα από τα ζητήματα που προβληματίζουν την κυβέρνηση δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών μας εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία επιστροφής τους.

Μάλιστα την Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, δήλωσε αόριστα ότι η έλευση της τριμερούς αναμένεται «το επόμενο διάστημα» και αφού όπως τόνισε επιλυθούν τεχνικά ζητήματα.

«Πρώτα πρέπει να διευθετηθούν οι διαφορές, οι οποίες αφορούν δημοσιονομικά και διαθρωτικά θέματα, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα» πρόσθεσε ο ίδιος.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού