Ρέντσι: Μειώνει τη φορολογία εισοδήματος

Ο Ρέντσι υπόσχεται να αναζωογονήσει την οικονομία της Ιταλίας

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι πρόκειται να εισηγηθεί μειώσεις στο φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων στην Ιταλία οι οποίες θα ανέλθουν συνολικά σε 10 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της. Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ιταλίας δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Ο Ρέντσι υπόσχεται να προωθήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων για να αναζωογονήσει την οικονομία της Ιταλίας, η οποία αναπτύχθηκε με μόλις 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενώ πλήττεται από το επίπεδο της ανεργίας το οποίο παραμένει κοντά στο ιστορικό της υψηλό (12,9%). Όμως ο 39χρονος νέος πρωθυπουργός οφείλει να κινηθεί με προσοχή στην προσπάθειά του να επιδιώξει την επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της οικονομίας της Ιταλίας, αν δεν θέλει να παραβιάσει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες δαπάνες.

You may also like

Ελληνίδα υποπλοίαρχος έκανε γιορτές ανοιχτά του ατλαντικού ωκεανού

Στον Ατλαντικό ωκεανό, ανοιχτά της Βραζιλίας, στο υπερδεξαμενόπλοιο