Ρέγκλινγκ: Άμεσα η εκταμίευση των 10,1 δισ. ευρώ

Μετά τη θετική αξιολόγηση της τρόικας η καταβολή του ποσού

Τα πρώτα βήματα για την εκταμίευση των υπόλοιπων κεφαλαίων ύψους 10,1 δισ. ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), μπορούν να γίνουν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

«Εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από την αξιολόγηση της τρόικας και εάν εκπληρωθούν οι όροι, η εκταμίευση των κεφαλαίων στην Ελλάδα μπορεί να γίνει γρήγορα, δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους στη Ρίγα της Λετονίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι εάν ο έλεγχος της τρόικας ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, οι εμπειρογνώμονές της θα μπορούσαν να συστήσουν στο Eurogroup, που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, την εκταμίευση των χρημάτων στην Ελλάδα.

Η εκταμίευση θα γίνει αργότερα, καθώς η τρόικα θα πρέπει να συντάξει αναλυτική έκθεση για την πρόοδο της Ελλάδας πριν την αποδέσμευση των χρημάτων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε επίσης ότι δεν αναμένει «μεγάλες εκπλήξεις» από τις σε εξέλιξη ασκήσεις αντοχής των τραπεζών στις πέντε χώρες που έχουν δοθεί δάνεια από το ΕΤΧΣ και τον ΕΜΣ, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους