Πρόωρες εκλογές επιθυμούν οι μισοί Βούλγαροι

Στις προτιμήσεις των πολιτών μεταξύ των πολιτικών πρώτη έρχεται η δήμαρχος της Σόφιας

Σχεδόν οι μισοί Βούλγαροι πολίτες θεωρούν πως θα ήταν καλύτερα για τη χώρα εάν διεξάγονταν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του ομίλου Exacta Research.

Συγκεκριμένα, υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες δήλωσε το 47% των Βούλγαρων πολιτών, ενώ το 1/3 -όσο και πριν από δύο μήνες- επιθυμεί την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite.

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διενεργήθηκε το διάστημα 5-11 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1000 ατόμων, δείχνει συνεχιζόμενη πτώση της δημοτικότητας των μελών του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, με το πρώτο να χάνει 4% και τη δεύτερη 2% σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία τους, το τελευταίο δίμηνο.

Απώλειες της τάξης του 2% καταγράφει και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι, τον οποίο στηρίζει το 30% των ερωτηθέντων.

Στις προτιμήσεις των πολιτών μεταξύ των πολιτικών πρώτη έρχεται η δήμαρχος της Σόφιας Γιορντάνκα Φαντάκοβα, με ποσοστό 51% και ακολουθεί ο πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέλιεφ με 43%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ