Πρόσκληση από τη Microsoft

Η Microsoft Ελλάς καλεί φοιτητές και μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό τεχνολογίας

Το «Imagine Cup», ο μεγάλος διαγωνισμός νεανικής καινοτομίας επιστρέφει και φέτος. Η Microsoft Ελλάς καλεί φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.imaginecup.com και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό τεχνολογίας που θα διοργανωθεί για 12η χρονιά.

Ξεπέρασαν τις 250.000 οι συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, αναδεικνύοντας την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών. Για μια ακόμη χρονιά οι διαγωνιστικές κατηγορίες θα είναι τρεις: «World Citizenship» (Πολίτης του Κόσμου), «Games» (Παιγνίδια) και «Innovation» (Καινοτομία). Το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία ξεπερνάει τα 50.000 δολάρια.

Αναλυτικότερα:

– Games: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.

– World Citizenship: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.

– Innovation: Αυτή η κατηγορία απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτομικές εφαρμογές.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και άλλοι online διαγωνισμοί όπου μπορούν να λάβουν μέρος οι φοιτητές και οι μαθητές, σε κατηγορίες όπως: δημιουργία εφαρμογής για Windows 8 και Windows Phone, Apps for Office Challenge, Visual Studio Online Boost.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004, έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις ιδίως στην κατηγορία της ανάπτυξης λογισμικού (Software Design): τρίτη θέση το 2004 με το project SmartEyes και δεύτερη θέση το 2005 με το project Sign2Talk.

Οι ελληνικοί τελικοί στις τρεις βασικές κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου 2014. Για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου 2014, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα δείγμα της εφαρμογής τους στη διεύθυνση
v-digkan@microsoft.com μέχρι και την 15η Απριλίου 2014.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους