Προ των πυλών η νέα κυβέρνηση: Βέτο και εκπλήξεις

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
555

Χωρίς εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις από τον προηγούμενο ανασχηματισμό και με την παρουσία εξωκοινοβουλευτικών υπουργών αναμένεται να συγκροτηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα το αργότερο, αύριο το πρωί.

Οι αμετακίνητοι

Στα χαρτοφυλάκιά τους αναμένεται να επιστρέψουν οι: Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Κοτζιάς, Θεανώ Φωτίου, Ράνια Αντωνοπούλου και Γιώργος Σταθάκης.

Μια θέση, πιθανά και την ίδια στο νέο κυβερνητικό σχήμα διεκδικούν και οι Έλενα Κουντουρά, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και φυσικά ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ο παράγοντας «53»

Εσωκομματικές διαβουλεύσεις για την είσοδο εκπροσώπων των «53» στην νέα κυβέρνηση λαμβάνουν χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από σήμερα το πρωί.

Κομβικό ρόλο διαδραματίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς ανοιχτό παραμένει ακόμη το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών ή να επιλέξει κάποια άλλη κυβερνητική θέση. Σχεδόν δεδομένη θεωρείται και η υπουργοποίηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ στην ίδια τάση ανήκουν και άλλοι πρώην υπουργοί όπως οι: Θοδωρής Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου κά.

Βέτο στους «πασοκογενείς»;

Κρίσιμη παράμετρος για την περαιτέρω συμμετοχή των «53» είναι η συμμετοχή στο νέο σχήμα «πασοκογενών» βουλευτών, κάτι που φέρεται ότι δεν ενθουσιάζει τους «53».

Εξωκοινοβουλευτικοί … και υπηρεσιακοί

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και η συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, όπως και υπηρεσιακών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Πλην του κ. Πανούση, που οδεύει πιθανότατα και πάλι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν αποκλείεται η παραμονή στο νέο σχήμα των κ. Μουζάλα και Χουλιαράκη, όπως και της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας, κ. Κιάου.

Ρόλος και στον Φ.Κουβέλη;

Εκτός των παραπάνω, δεν αποκλείεται ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα ή ευρύτερα στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναλάβει και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,