Πονοκέφαλοι για τον…Γιάννο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
456

Υπό διερεύνηση ο ελβετικός λογαριασμός του ζεύγους Παπαντωνίου

Τον ελβετικό λογαριασμό του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου – Σταυρούλας Κουράκου, που περιλαμβάνεται στα στοιχεία της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ, θέτουν υπό διερεύνηση οι ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, που ερευνούν υποθέσεις παράνομων χρηματισμών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

Οι δύο ανακριτές, ήδη, έλαβαν κατάθεση από τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας, σχετικά με τον λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα «HSBC Private Bank Suisse» στην Γενεύη, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για την προέλευση των χρημάτων που περιείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Μαλλής και Σταυρόπουλος – που ερευνούν τις προμήθειες των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD – ζήτησαν και έλαβαν από την κ. Κουράκου έγγραφη εξουσιοδότηση – συναίνεση για το άνοιγμα του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο καταγράφηκαν καταθέσεις 1,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση των χρημάτων.

Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να παρέμεινε ενεργός από το 2000 μέχρι το 2010, οπότε το προαναφερόμενο ποσό επαναπατρίστηκε με τις ευνοϊκές συνθήκες που προέβλεπε ο λεγόμενος νόμος Αλογοσκούφη.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού