ΠΑΣΟΚ: «Όταν λέμε “ρήξη” εννοούμε το Grexit»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
519

«Όταν λέμε “ρήξη” εννοούμε το “grexit”. Όταν όμως η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας γιατί αποδυναμώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας» σχολίαζαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, περιγράφοντας ότι:

– ανεβαίνουν τα επιτόκια, άρα απομακρύνεται η δυνατότητα επανόδου στις αγορές

– φεύγουν καταθέσεις και έτσι αυξάνεται η εξάρτηση των τραπεζών από την ΕΚΤ

– καταγράφεται μεγαλύτερη υστέρηση στα έσοδα

– αποθαρρύνονται οι επενδυτές

– μειώνεται η κατανάλωση

«Πώς λοιπόν να διαπραγματευθείς σκληρότερα με μια οικονομικά ασθενέστερη χώρα;Αυτό δεν είναι η θεωρία των παιγνίων, είναι η θεωρία της αποφατικής θεολογίας – η φλεγόμενη αλλά μη καιομένη βάτος» τόνιζαν εμφατικά, σημειώνοντας ότι «έχουμε φτάσει στο σημείο εξόδου από το μνημόνιο με πολύ κόπο».

«Η κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές που εμείς είχαμε θέσει στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο του μνημονίου και τη μετάβαση στη φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (όχι μείωση μισθών και συντάξεων, όχι ξανά άνοιγμα ασφαλιστικού κοκ)» υπογραμμίζουν πηγές κοντά στην ηγεσία του Κινήματος, υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς δεν έχουμε συμμάχους όταν ο υπουργός οικονομικών – όχι από πρόθεση- προσβάλει το σύνολο των ομολόγων του που έχει συναντήσει. Όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους εξίσου σημαντικούς με τον κ. Βαρουφάκη.Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Κάμερον, έκανε σύσκεψη για grexit για να χτυπήσει το ευρώ. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;»

Όσον αφορά τα έντοκα ομόλογα, «είναι τραγικό λάθος η χώρα να εξαρτάται από την ΕΚΤ για τον δανεισμό του δημοσίου. Θυμάστε τι έγινε στην Κύπρο. Σε μια συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου αποφασίστηκε η διακοπή πρόσβασης της Κύπρου στον ELA έγιναν όλα» προειδοποιεί η Χαριλάου Τρικούπη.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,