Παπαδημούλης: «Σιαμαίοι» οι κυβερνητικοί εταίροι

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
518

«Θα πάνε για συμφωνία άρον-άρον» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Τρόικα ήρθε, αφού προηγουμένως πήρε από την κυβέρνηση τη διαβεβαίωση ότι, μετά το δήθεν «αντάρτικο», θα πάνε για συμφωνία άρον-άρον μέχρι το Eurogroup, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, μπροστά στο φάσμα της εκλογικής συντριβής στις Ευρωεκλογές που τους περιμένει, είναι να πάρει την υποστήριξη από τα διεθνή «στηρίγματά» της, πριν από την κάλπη, με τη μορφή μιας υποσχετικής» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνητικοί συνεταίροι, εκτός από μνημονιακοί, έχουν γίνει και σιαμαίοι».

«Κι αυτό φαίνεται από το καινούριο σενάριο που «ψήνεται», το οποίο περιλαμβάνει πολλούς νεοδημοκράτες που έχουν γίνει ξαφνικά οι μεγάλοι διαφημιστές του πασοκτζή περιφερειάρχη Γ.Σγουρού. Αυτό δείχνει μια ραγδαία πορεία εκπασοκισμού της ΝΔ, γιατί τους δένει ολοένα και περισσότερο η μνημονιακή συγκυβέρνηση αλλά και ο φόβος της εκλογικής συντριβής», σχολίασε ο κ.Παπαδημούλης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε υποπόδιο της ΝΔ, και η ΝΔ «αγκαλιάζει» τα πιο συντηρητικά και τα πιο δεξιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τα δύο αυτά κόμματα έχουν γίνει πλέον ένα υβρίδιο. Είκοσι περίπου μέρες μετά τη δημόσια υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ρ.Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την Περιφέρεια της Αττικής, στο χώρο της ΝΔ υπάρχει δυστοκία, ο δε κ.Σγουρός εκλιπαρεί τη στήριξη της ΝΔ κι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος, λειτουργεί δηλαδή πολύ σιγουρατζίδικα», δήλωσε.

Αναφορικά με τα πολιτικά μηνύματα από τις προσεχείς κάλπες, «δημοσιεύτηκε μια δημοσκόπηση στην Ιταλία, που δείχνει ότι η υπό διαμόρφωσιν αριστερή λίστα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα συγκεντρώνει 7,2%, σε μια Ιταλία με πολυδιασπασμένη, μέχρι σήμερα, Αριστερά, που δεν έχει ούτε έναν βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Αναπτύσσεται δηλαδή μια δυναμική, που στις Ευρωεκλογές, όχι μόνο θα δώσει την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά, αλλά που μπορεί να δώσει έως και διπλασιασμό της εκπροσώπησης της Ευρωαριστεράς στην Ευρωβουλή. Τα πολιτικά μηνύματα από τις προσεχείς κάλπες θα βγουν κυρίως μέσα από τις Ευρωεκλογές, όπου αναμετρώνται κόμματα και διαφορετικές πολιτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη», κατέληξε.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού