Παπαδημούλης: «Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μία ψήφο θα είναι νίκη»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
379

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μιλά στους Β. Χιώτη και Ν. Παπαδόπουλο για τις ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ντιμπέιτ και τις αφίσες: «Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μία ψήφο θα είναι νίκη – αν το ποσοστό του ξεπεράσει το άθροισμα Ν.Δ.-Ελιάς θα είναι θρίαμβος»

Για τις αφίσες της Ρένας Δούρου
Ρωτήστε αυτούς που ασχολούνται με την επικοινωνία. Εγώ θα ήθελα να ασχολούμαστε με το θέμα της αισθητικής ρύπανσης όχι μόνο στις παραμονές των εκλογών, διότι στην Παραλιακή π.χ. γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης και του περιφερειάρχη, του κ. Σγουρού, πάρτι με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, από τις οποίες βγαίνει πολύ μαύρο χρήμα. Επειδή έχω, όμως, μεγάλη εμπειρία από την κοπτοραπτική των δηλώσεων, περιορίζομαι σ’ αυτό που σας είπα…

Για την έκβαση των ευρωεκλογών
Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μία ψήφο θα είναι νίκη και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη των ευρωεκλογών με ποσοστό που θα είναι πάνω από το άθροισμα των ποσοστών Ν.Δ. και Ελιάς θα είναι θρίαμβος και προάγγελος θετικών πολιτικών εξελίξεων. Όταν προσπάθησε να βάλει στόχο (ο κ. Βενιζέλος), λέγοντας ότι «αν με μαυρίσετε, θα ρίξω την κυβέρνηση», κατάφερε δύο πράγματα: πρώτον, να τραυματίσει την κυβερνητική σταθερότητα και αυτοπεποίθηση του κ. Σαμαρά και δεύτερον, δεν κατάφερε να πείσει κανέναν Έλληνα, διότι κανείς δεν πιστεύει ότι ο κ. Βενιζέλος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ εάν δεν ψηφιστεί η Ελιά και θα προκληθούν εκλογές, με ευθύνη Βενιζέλου, διότι δεν θα βρει ούτε την ψήφο του τότε.

Για την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών
Ο στόχος είναι να πολλαπλασιάσουμε γενικά την παρουσία μας και στις περιφερειακές εκλογές, όπου μετράνε περισσότερο τα πρόσωπα και έχουν έτσι πιο έντονο πολιτικό χαρακτήρα, έχουμε στόχο την έντονη παρουσία μας στο β’ γύρο και σε κάποιες από αυτές να τις κερδίσουμε. Είναι βέβαιο, όμως, ότι τα κεντρικά πολιτικά συμπεράσματα θα βγουν από την κάλπη των ευρωεκλογών, διότι εκεί αναμετρώνται πολιτικές προτάσεις για το αύριο και για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και για την ίδια την Ευρώπη που είναι σε κρίση.

Για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.
Θεωρώ προσβλητικό για τη χώρα να λέει ο πρωθυπουργός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αγαπά τη Ελλάδα και την πατρίδα και την υπονομεύει ή να βγάζει ανακοινώσεις το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. ανακοινώσεις που μας χαρακτηρίζει τρομοκράτες ή οπαδούς της Κορέας ή υποστηρικτές ληστών και δολοφόνων. Δεν θέλουμε την τεχνητή πόλωση και την επιστροφή σε έναν φανατισμό και πολωτισμό που οδηγεί στη δεκαετία του ΄50. Το ότι μας πολεμάει το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο που έχει καταστρέψει δεκαετίες τώρα τη χώρα δείχνει ότι μας φοβούνται και αυτός ο φόβος για πολλά εκατομμύρια Έλληνες είναι ελπίδα και ότι δεν μας κρατούν.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα
Επαναλαμβάνω την πρότασή μας να γίνει διάλογος Σαμαρά-Τσίπρα πριν από τις ευρωεκλογές και για την οικονομία της Ελλάδας και για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου ο κ. Σαμαράς. Να έλθει και στη Βουλή και στην τηλεόραση για ένα διάλογο και φυσικά να υπάρξει και διάλογος ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς γύρω από αυτά τα θέματα. Δυστυχώς, τίποτε από αυτά δεν θα γίνει, διότι ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να απορριφθεί αυτή η πρόταση αμέσως και αυτό δείχνει φόβο στο διάλογο.

Για τη συμμετοχή Τσίπρα στο «ευρωπαϊκό» ντιμπέιτ
Φυσικά και θα πάει και αγωνιζόμαστε να γίνει και ένα δεύτερο ντιμπέιτ στην Αθήνα, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν και οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι πολίτες αυτούς που διεκδικούν την προεδρία της Κομισιόν.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού