Παπαδημούλης: «Ο Βαρουφάκης κάνει καλά τη δουλειά του»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
405

«Ο Βαρουφάκης κάνει καλά τη δουλειά του και η επιλογή Τσίπρα να τον τοποθετήσει στο τιμόνι του ΥΠΟΙΚ και ως μέλος της ομάδας που με την καθοδήγηση Δραγασάκη χειρίζεται και τα θέματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης είναι άκρως επιτυχής» τόνισε – μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM- ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «σε μια διαπραγμάτευση, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν επιτέλους και κάποιοι μισοκακόμοιροι στην Ελλάδα, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, υπάρχουν στιγμές που χαλαρώνεις και στιγμές που σκληραίνεις, αρκεί να έχεις σταθερή γραμμή πλεύσης και η δική μας είναι «λιτότητα, τέλος». Θέλουμε πολιτική ανάπτυξης, οι πολιτικοί να συζητούν με τους πολιτικούς και οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες. Θέλουμε λύση και όχι ρήξη. Συμφέρον και της Ελλάδας και των εταίρων και δανειστών της είναι η λύση. Στέλνω ένα μήνυμα και προς ημάς: δεν έχει τελειώσει η υπόθεση. Έχουμε μπροστά μας πολύ σκληρή και ουσιαστική διαπραγμάτευση και δουλειά πολλή, για να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη και εδώ, στην Ελλάδα, τις αλλαγές που απαιτούνται για να γίνει ένα αξιοσέβαστο κράτος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, χωρίς διαφθορά, κακοδιοίκηση, φοροδιαφυγή, πελατειακές σχέσεις, ολιγάρχες, διαφθορά, διαπλοκή, καρτέλ και για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας που θα φέρουν ανάπτυξη με σχέδιο και μείωση της ανεργίας. Και επειδή ορισμένοι λένε ότι για να γίνουν αυτά πρέπει να ξεπουλήσουμε τα πάντα, πρέπει να πω κάτι που δεν άκουσα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης: ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες πριν έλθει στην Ελλάδα να δει την κυβέρνηση, Τσίπρα και Βαρουφάκη, ακύρωσε στην Ολλανδία ως ΥΠΟΙΚ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της εταιρείας GASUNI, της εταιρείας φυσικού αερίου με μέτοχο το κράτος, παγκοσμίου εμβέλειας, και των δικτύων αερίου. Γιατί πρέπει να ξεπουλάμε τα πάντα σε εταιρείες κρατικού συμφέροντος; Τα περιφερειακά αεροδρόμια, ξέρετε ποιος τα παίρνει; Μια κοινοπραξία Έλληνα πλούσιου με εταιρεία κρατικών συμφερόντων της Γερμανίας. Αυτά αφορούν ανάγκες της χώρας, είναι κομμάτι του προγράμματος».

« Η καρδιά του ελληνικού προγράμματος, made in Greece, που θα αντικαταστήσει το αποτυχημένο μνημόνιο. Κατά τα άλλα, δεν αισιοδοξώ ότι θα πείσουμε τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ και να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας…», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού