Παπαγεωργόπουλος: ξανά στο εδώλιο

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
373

Συνέχεια σήμερα στην πολύκροτη δίκη της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης βρίσκεται εκ νέου ο επί 12 χρόνια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, καθώς εξελίσσεται σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεσης.

Αιτία τα 18 εκατομμύρια ευρώ που «έκαναν φτερά» από την Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου, με αποτέλεσμα ο κ. Παπαγεωργόπουλος να παραμένει προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ακόμη ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου και «δεξί χέρι» του δημάρχου, Μιχάλης Λεμούσιας, όπως και ο επικεφαλής της Ταμειακής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Σαξώνης. Έκαστος έχει καταδικαστεί ισόβια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, αλλά διακόπηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λεμούσια υπέβαλε αίτημα να μην εξεταστεί η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε.

Τσεμπερά: «απόλυτο χάος» στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης

Για «απόλυτο χάος» στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, με την κατάθεση της οποίας ξεκίνησε η εξέταση των μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που βρήκε στον Δήμο, όταν κλήθηκε να διενεργήσει τον διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο, η εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας Αν. Τσεμπερά, μίλησε για αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνταν στον Δήμο και κινούνταν «πέρα από κάθε εφαρμογή νόμου».

Αναφερόμενη στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τις πληρωμές των παρακρατούμενων φόρων προς τη ΔΟΥ και των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η οικονομική επιθεωρήτρια κατέθεσε ότι οι εκταμιεύσεις και μεταφορές ποσών δεν μπορούσαν να ελεγχθούν, αφού χρησιμοποιούνταν απλές αποδείξεις.

Όπως είπε, ο πρώην ταμίας, που πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, με αποφάσεις δημάρχων, από το 1991 δεν ελέγχονταν παρά μόνο μία φορά το χρόνο, στο τέλος αυτού (31/12), σε μέρα ημιαργίας.

Επικαλούμενη δε την προανακριτική κατάθεση του Π. Σαξώνη, η Αν. Τσεμπερά υποστήριξε ότι για τη «δράση» του γνώριζαν τόσο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι, για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ισόβια.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός