«Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών»

Καταλυτικός ο ρόλος των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου δύο συστημικών τραπεζών

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επεσήμανε ότι «πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών».

Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.

Ειδικά για το ζήτημα των τραπεζών, ο συγκεκριμένος παράγοντας διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο, προς την επίλυση του προβλήματος διαδραμάτισε η πρωινή χθεσινή συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Κατ’ αυτήν τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες θέσεις του και να δεχθεί την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές.

Από την πλευρά του, έτερος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι υπέρ της επίλυσης μπορεί να συνετέλεσαν οι ανακοινώσεις δύο συστημικών τραπεζών για Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

ΔΗΜΑΡ: «Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις απαράδεκτες επιταγές της τρόικα»

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Αγίου Κωνσταντίνου αναφορικά με τις απαιτήσεις της τρόικα, αναφέροντας: «Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις απαράδεκτες επιταγές της τρόικα. Η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των τριετιών, η επαναφορά του εργοδοτικού δικαιώματος της ανταπεργίας και η πλήρης εξομοίωση εργαζομένων στην ξηρά και των ναυτικών θα ολοκληρώσει τον εργασιακό μεσαίωνα. Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, που άνοιξε με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2012, επιχειρείται τώρα να ολοκληρωθεί».

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους