Πάγκαλος: «Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τζιχαντιστές»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
549

Για τη διαπραγμάτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ρ/σ ΒΗΜΑ FM ο πρώην Αντιπρόεδρος και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος.

«Ακούω κατά καιρούς τους κυβερνητικούς παράγοντες, τους προπαγανδιστές της κυβέρνησης ,πού λένε: «εμείς διαπραγματευόμαστε εσείς ουδέποτε διαπραγματευτήκατε». Μα είναι ανίδεοι, ανιστόρητοι και προφανώς περιφρονητέοι, διότι η ιστορία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι χθεσινή. Το πρώτο ερώτημα είναι: με τι μάς εκβιάζουν, μάς ζητάνε τα λεφτά πού τους χρωστάμε. Αυτό είναι εκβιασμός; Δεύτερον με τι εμείς ανταποκρινόμεθα στον εκβιασμό και τους λέμε δεν θα κάνουμε κάτι, εάν δεν δεχτείτε τα επιχειρήματά μας. Τι είναι αυτό; Είναι άγνωστο. Δεν έχει πει τίποτα η κυβέρνηση πού να έχει καμία σημασία για τους συνομιλητές μας. Η πολιτική, την οποία ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή, δημιουργεί νέα χρέη. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες σε παροχές. Γιατί θα ρωτήσω ας πούμε τι εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει 149.000 φοιτητές ,απ’ τους οποίους τα τρία τελευταία χρόνια ,έχουν δείξει οποιοδήποτε ενδιαφέρον ,με οποιαδήποτε μορφή, τριάντα τόσοι. Δηλαδή οι 100.000 φοιτητές ,είναι εντελώς εικονικοί ,έχουν και εγγράφονται μόνο για να έχουν το πάσο, να τρώνε στα φοιτητικά εστιατόρια, μερικοί από αυτούς για να κατοικούν στις φοιτητικές εστίες και αυτούς όλους τους έχει η κυβέρνηση εκεί και τους πληρώνει από το δημόσιο κορβανά, από τους Έλληνες φορολογούμενους πληρώνει τα έξοδά τους και έρχεται να τους γράφει ξανά ο άλλος. Όταν έρχεται και τους επανεγράφει, δεν είναι κόστος; Ο κύριος Βαρουφάκης κατ’ αρχήν, ψευδέστατα λέει ότι υπάρχει συμβούλιο, αν το λέει. Δεν υπάρχει τίποτα την Παρασκευή. Την Παρασκευή περιμένει ο Ντάισελμπλούμ και μετά την Παρασκευή ,δεν θα περιμένει πια θα τελειώσει η συζήτηση΄ να πάει ο Βαρουφάκης και να κάνει αίτηση παράτασης. Η διγλωσσία έχει φτάσει πια σε σημείο κρίσης.

Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, είναι ο κύριος Σαγιάς. Είναι δικηγόρος ικανότατος. Άμα σας δείξω την ιστοσελίδα του, αναφέρει ως έργα εκ των οποίων έχει εργαστεί το γραφείο του, όλες τις ιδιωτικοποιήσεις απ’ την ορκωμοσία της πρώτης κυβέρνησης Παπανδρέου, μέχρι τώρα. Είναι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης πού θα καταργήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Έχουν Γενικό Γραμματέα τον πιο business like,τον πιο εμπλεκόμενο, διαπλεκόμενο και εμπλεγμένο σε ιδιωτικοποιήσεις δικηγόρο της Αθήνας, όνομα και μη χωριό, πασίγνωστος σε όλη την πιάτσα», σχολίασε.

«Εγώ θεωρώ ότι ίσως όχι ο κύριος Τσίπρας , ίσως όχι ο κύριος Βαρουφάκης , πού είναι βαθιά νυχτωμένος και δεν καταλαβαίνει και σε τι παιχνίδια έχει μπλέξει ίσως ,αλλά πιστεύω, ότι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες θρησκεύονται περί την έννοια της Επαναστάσεως. Αυτοί είναι τζιχαντιστές. Αυτοί δεν θέλουν να κερδίσουν. Θέλουν να χάσουν. Εγώ πιστεύω, ότι θέλουν να ηττηθούν. Εγώ δεν ξέρω αν είναι κυρίαρχη τάση, αλλά ότι υπάρχει η τάση αυτή, έχει ισχυρά ερείσματα ,είναι τζιχαντιστές, είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι. Η παράδοση της ελληνικής αριστεράς είναι η ήττα, το κλάμα και ο Ιαπετός και αυτοί θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Εδώ πήρε 36% ένα συνονθύλευμα .Θεσιθήρες και διεφθαρμένοι απ ΄το ΠΑΣΟΚ και φαταούλες και λαμόγια. Ότι πιο σάπιο και διεφθαρμένο είχε το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εκεί. Είναι εκεί τώρα» τόνισε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Τι πιστεύετε πρέπει να κάνει (Αλ. Τσίπρας); Εγώ λέω, κατ’ αρχήν ν’ απαλλαγεί από τον υπουργό Οικονομικών. Γελοιοποιήθηκε. Να το κάνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Γελοιοποιήθηκε. Ήταν λάθος επιλογή. Είναι σοβαρό το λάθος πού διαπράττουν οι άνθρωποι, πού διαλέγουν πανεπιστημιακούς για θέσεις τέτοιου είδους. Η πολιτική είναι τέχνη, είναι μια τέχνη όπως είναι η ηθοποιία,, η ζωγραφική, η μουσική. Το χεις ή δεν το χεις .Ο Τσίπρας το έχει, ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν το χει», κατέληξε.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,