Ο Χατζηδάκης και ο ξυλοκόπος

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
480

Για την ανάγκη στοιχειώδους συνεννόησης τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «A New Growth Model for the Greek Economy».

Αναλυτικά, σημεία από την ομιλία του κ. Χατζηδάκη:

Η όποια διαπραγμάτευση έχει γίνει με τους δανειστές μέχρι σήμερα έγινε σε βάρος του ιδιωτικού τομέα και οδήγησε σε υφεσιακά αποτελέσματα.

Και την καλύτερη συμφωνία να πετύχουμε δεν πρόκειται να λειτουργήσει χωρίς αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την οικονομία και επενδύσεις.

Πρέπει να κάνουμε μια βασική στροφή στον τόπο μας. Πρέπει να στραφούμε στην παραγωγή πλούτου και όχι στην αναδιανομή φτώχειας.

Πρέπει να συζητήσουμε επιθετικά για την ελληνική οικονομία. Για στροφή στις επενδύσεις, στροφή στην απασχόληση, στροφή στις εξαγωγές.

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με ψευδαισθήσεις.

Όπως ένας ξυλοκόπος δεν πάει να κόψει ξύλα σε ένα δάσος που φλέγεται έτσι και ένας επενδυτής δεν θα πάει να επενδύσει σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει η στοιχειώδης συνεννόηση.

Κάποιοι επενδυτές που θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα βλέπουν τον λαϊκισμό και τον εθνικό αλληλοσπαραγμό που τους κάνει πολύ διστακτικούς;

Οι επενδύσεις δεν είναι ούτε δεξιές ούτε αριστερές. Είναι απλά χρήσιμες για να βρουν οι άνεργοι δουλειά

Για να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική πρέπει να το κάνουμε με εθνική συνεννόηση και να μένουμε μακριά από τον λαϊκισμό.

Προσέλκυση επενδύσεων: ρευστότητα, σταθερό φορολ. σύστημα, ανταγωνιστικότητα δ.διοίκησης, εξαγωγες. Να τα δούμε μαζί χωρίς υπεραπλουστεύσεις.

Αν θέλουμε να υπηρετήσουμε πραγματικά τους φτωχούς ανθρώπους και τους ανέργους πρέπει να απενεχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού