Ο «φόρος τιμής», η Παναγία και η Μαφία

Οι υπεύθυνοι της περιφοράς αγάλματος της Παρθένου, σε συνοικία του Παλέρμο της Σικελίας, αποφάσισαν να διακόψουν, προσωρινά την όλη θρησκευτική τελετή, ως ξεκάθαρο φόρο τιμής, με «στάση» μπροστά σε επιχείρηση του γνωστού αρχινονού Αλεσάντρο Ντ’ Αμπρότζιο, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στην φυλακή.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, η περιφορά σταμάτησε μπροστά στην πόρτα του γραφείου τελετών της οικογένειας Ντ’ Αμπρότζιο, όπου, σύμφωνα με τους σικελούς εισαγγελείς, μέχρι πριν ένα χρόνο συναντιόνταν μεγαλομαφιόζοι της Κόζα Νόστρα και σχεδίαζαν την ενίσχυση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η περιφορά σταμάτησε επί περίπου πέντε λεπτά και η πράξη αυτή αποδεικνύει και συμβολίζει την αμείωτη εξουσία του Ντ΄Αμπρότζιο, ο οποίος, έστω και αν έχει οδηγηθεί σε φυλακή της βόρειας Ιταλίας σε καθεστώς απομόνωσης, «συνεχίζει να κυβερνά μεγάλο μέρος της συνοικίας του, Μπαλαρό, στην πρωτεύουσας της Σικελίας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις εβδομάδες ανάλογο συμβάν έλαβε χώρα σε μια άλλη περιοχή της Κάτω Ιταλίας, στο Όπιντο Μαμερτίνα της Καλαβρίας: το άγαλμα της Παναγίας, σε αυτή την περίπτωση, σταμάτησε και «υποκλίθηκε» μπροστά στην κατοικία νονού της τοπικής μαφίας, Ντράγκετα, Μπέπε Ματσαγκάτι. Είναι ογδόντα δυο ετών και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, για λόγους υγείας.

Μετά από τους τεράστιους προβληματισμούς και την δημόσια συζήτηση που προκάλεσε η υπόκλιση αυτή στο μαφιόζικο παρακράτος, ο επικεφαλής των καθολικών επισκόπων της Καλαβρίας αποφάσισε να απαγορεύσει, προσωρινά, κάθε είδος θρησκευτικής περιφοράς αγαλμάτων αγίων, του Ιησού και της Παρθένου.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ