Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στο Ποτάμι

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
375

Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Ραχμάν Μουσταφάιεβ, υποδέχθηκε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης στα γραφεία του Ποταμιού.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα και τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την προσπάθεια που καταβάλει το Ποτάμι για να διατηρηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, να σταθεροποιηθεί και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξόδου από την τρέχουσα κρίση.

Ειδική έμφαση δόθηκε στις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών και στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της αμοιβαίως επωφελούς διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει η χώρα του στην συνεργασία με την Ελλάδα, καθώς και το ενδιαφέρον δημοσίων και ιδιωτικών εταιρειών του Αζερμπαϊτζάν για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την υποστήριξη του σε κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης των οικονομικών και πολιτικών δεσμών των δυο χωρών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του σταθεροποιητικού ρόλου περιφερειακών χωρών μεσαίου μεγέθους στις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού