Ο Μπουτάρης συμφωνεί, ο Τσίπρας κωφεύει

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
415

Δεύτερο «άνοιγμα» του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Κουμουνδούρου

Σχέδιο προσέγγισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θέσει σε εφαρμογή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να φλερτάρει ανοιχτά με την Κουμουνδούρου.

Μετά τη δήλωσή του την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την οποία συντάχθηκε με τη επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, «συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα στην προσέγγισή του για την ανάγκη θέσπισης ενός είδους ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Το ζήτημα πρέπει να τεθεί στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το χρέος μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Όσο η χώρα δεν αναπτύσσεται, είναι ανίκανη να αποπληρώνει υπέρογκα τοκοχρεολύσια χωρίς να βυθίζεται τελικά βαθύτερα στην ύφεση και την απελπισία. Δεν έχει πια νόημα αυτή η πολιτική, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη» τόνισε χθες ο κ. Μπουτάρης.

Οι αποστροφές του λόγου του δημάρχου Θεσσαλονίκης κάθε άλλο παρά αυθόρμητες είναι, δεδομένης της πίεσης που του ασκείται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της δημοτικής του παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» για στροφή προς τα …αριστερά. Ηγετικά στελέχη του συνδυασμού του εισηγούνται στρατηγική προσέγγισης με την Κουμουνδούρου, καθώς επιθυμούν συμμαχία με τον ένα τουλάχιστον από τους 2 πόλους του νέου δικομματισμού.

Μολονότι, ο κ. Μπουτάρης διεβεβαίωνε πέρυσι τέτοιο καιρό ότι «μιλάει με το Χρύσανθο», διατηρώντας διαύλους επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου, η ρήξη με την Νέα Δημοκρατία είναι οριστική και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ψάχνει αριστερότερα ερείσματα. Κάπου εκεί συναντά την αντίδραση παραδοσιακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη συμπρωτεύουσα, που δε διστάζουν να θέτουν βέτο για τη στήριξη Μπουτάρη από τον πρώτο γύρο, σενάριο που είχε εξετάσει και η Κουμουνδούρου.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την