«Ο λαός θα δώσει καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
503

Ο ελληνικός λαός «θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να έχει καθαρή και δυνατή εντολή» τονίζει σε συνέντευξή του ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Το θέμα δεν είναι να εξασφαλίσεις μόνο μια κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Οι καιροί απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες μέσα στην ίδια την κοινωνία. Το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα λειτουργήσει ως καταλύτης, θα επιταχύνει ωριμάνσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν φοβάμαι ότι θα μπούμε σε μια συνεχή εκλογική διαδικασία. Ο ελληνικός λαός θα δώσει μια μεγάλη και πλήρη εμπιστοσύνη. Δεν θα δώσει μισή ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα του δώσει τη δυνατότητα να έχει καθαρή και δυνατή εντολή» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι σε μια κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχουν και μη πολιτικά στελέχη. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με όσους υποστηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές. Αυτά τα κόμματα έχουν ονοματεπώνυμα, τα γνωρίζει ο κόσμος. Οι συνεργασίες μας πρέπει να γίνουν σε μια πολύ συγκεκριμένη προγραμματική βάση, αυτήν την οποία έχουμε παρουσιάσει, δεν την κρύψαμε, δεν θα βρούμε μια άλλη προγραμματική συμφωνία μετά τις εκλογές. Νομίζω ότι χωρούνε πολλοί σε αυτήν την πρόταση συνεργασίας. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο πιθανό είναι να είναι αυτοδύναμος στις ερχόμενες εκλογές. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση που θα είναι αυτοδύναμος θα επιδιώξει συνεργασίες, και κυρίως συνεργασίες μέσα στην ίδια την κοινωνία».

Αναφορικά με τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμόσει αμέσως μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει: «Τα πρώτα μέτρα, που θα ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάζει μπρος, αφορούν αυτό που ονομάζουμε ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Θέλω να είμαι πιο συγκεκριμένος: η άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αυτού του ληστρικού και ισοπεδωτικού φόρου επί των ακινήτων, που ουσιαστικά οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, η επαναφορά στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η επαναφορά του 13ου μισθού, του Δώρου Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, αλλά και θεσμικές αλλαγές, όπως η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας, η ανακατάθεση του νόμου για τα κόκκινα δάνεια».

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,