«Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε σήμερα πως «ούτε ένα ευρώ βοήθειας» δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, όσο η χώρα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

«Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» υποσχέθηκε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο δημόσιο περιφερειακό ραδιοσταθμό SWR. «Αν εκπληρώσουν (τις δεσμεύσεις τους), τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν» επέμεινε και πρόσθεσε: «Και αν δεν τις εκπληρώσουν, οι δόσεις δεν θα καταβληθούν».

Το ζήτημα που τίθεται τώρα, είναι να διαπιστωθεί «αν μπορούμε να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός, επισημαίνοντας πως «κατανοεί (…) τις πολυάριθμες αμφιβολίες που εκφράζονται στη Γερμανία».

«Εμείς (οι χώρες της ευρωζώνης) δεν συμφωνήσαμε σε καμιά περίπτωση σε νέες καταβολές, αλλά δώσαμε περισσότερο χρόνο (στην Ελλάδα) για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ πρόκειται να αποφανθούν την Παρασκευή σχετικά με την παράταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα “Μπιλντ”, που δημοσιεύεται σήμερα, οι περισσότεροι Γερμανοί αντιτίθενται σ’ αυτή την επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Μόνο 21% καλούν τους βουλευτές να δώσουν το “πράσινο φως”.

You may also like

Ελληνίδα υποπλοίαρχος έκανε γιορτές ανοιχτά του ατλαντικού ωκεανού

Στον Ατλαντικό ωκεανό, ανοιχτά της Βραζιλίας, στο υπερδεξαμενόπλοιο