ΟΟΣΑ: Πρωτοβουλίες μετά τα Panama Papers

Υπό το φως των αποκαλύψεων των Panama Papers, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συγκαλεί στις 13 Απριλίου έκτακτη σύνοδο των Φορολογικών Αρχών για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής.

«Κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο ζήτησαν από τον ΟΟΣΑ να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του Διεθνούς Δικτύου Πληροφοριών και Συνεργασίας (Joint International Tax Shelter Information and Collaboration Network, JITSIC) για να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών, να εντοπισθούν κίνδυνοι φορολογικής συμμόρφωσης και να συμφωνηθεί συλλογική δράση, υπό το φως των αποκαλύψεων των Panama Papers» αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην ιστοσελίδα του. Στη σύνοδο θα μετάσχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των Φορολογικών Αρχών χωρών από όλο τον κόσμο.

«Οι αποκαλύψεις των Panama Papers περιλαμβάνουν έναν πρωτοφανή αριθμό πληροφοριών, μεταξύ των οποίων πάνω από 11 εκατομμύρια έγγραφα που αφορούν 210.000 εταιρείες σε 21 offshore περιοχές. Κάθε συναλλαγή εκτείνεται σε μια σειρά περιοχών και εμπλέκει πιθανόν πολλές νομικές οντότητες και άτομα» αναφέρει η ανακοίνωση.

You may also like

ESM: Πράσινο φως την εκταμίευση της δόσης 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

«Το Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)