«Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
473

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να μιλά για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, οι απαιτήσεις των δανειστών είναι σκληρές, η λαϊκή εντολή που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι σαφής, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα της ελληνικής κυβέρνησης θα καθοριστούν στην συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Ερωτηθείς σχετικά είπε, ότι δεν υπάρχει ελληνικό αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ούτε υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους ηγέτες, Γερμανίας και Γαλλίας και τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Επίσης σε ότι αφορά τα διαμειφθέντα χθες στις Βρυξέλλες , είπε ότι οι τεχνοκράτες εκ μέρους των θεσμών προσήλθαν χωρίς εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία, «διότι δεν συμφέρει καμία πλευρά να μην υπάρξει συμφωνία».

Ερωτηθείς σχετικά με την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ στο τέλος του μηνός, εξέφρασε τη πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία και η δόση θα πληρωθεί κανονικά.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι το ΔΣ της ΕΚΤ θα πάρει απόφαση που θα πλήττει τις ελληνικές τράπεζες εν μέσω διαπραγμάτευσης και ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την ψυχραιμία που επιδεικνύει, παρά «τα κελεύσματα περί του αντιθέτου».

Αναφορικά με την συμφωνία είπε, ότι αυτή πρέπει να έχει χαρακτηριστικά «έντιμης συμφωνίας», που θα μπορεί να εγκριθεί από τον πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το χρονικό όριο της διαπραγμάτευσης είναι η επίτευξη αυτής της «έντιμης συμφωνίας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Ευρώπη δεν θα πρυτανεύσουν οι φωνές που θέλουν την επιβολή σκληρής πειθαρχίας απέναντι στις δημοκρατικές αξίες, αλλά θα πρυτανεύσουν οι φωνές που θέλουν η Ελλάδα να αναπνεύσει.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού