Οι «παπανδρεϊκοί» ξανάρχονται

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
514

Το «μανιφέστο Παπανδρέου», η «γενοκτονία» Ραγκούση και οι αναρτήσεις Πεταλωτή – Διαμαντοπούλου

Πυρ ομαδόν στην κυβέρνηση επιχειρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να πάρει θέση στην αφετηρία για τις ευρωεκλογές.

Μετά τη «δήλωση- μανιφέστο» του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την κατάργηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», στην οποία επιχειρεί έναν απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, ανοίγοντας τη συζήτηση «και μετά το μνημόνιο, τι;», ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «αυτοδιοικητική γενοκτονία».

«Θα πρόκειται για μια άδικη » αυτοδιοικητική γενοκτονία » που με τη σειρά της όμως θα τιμωρήσει τους εμπνευστές της γιατί είναι βέβαιο οτι και ως παράταξη, το σημερινό ΠΑΣΟΚ, άρα και οι 58, θα πληρώσουν μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνον με τον οριστικό ευτελισμό τους ως μεταρρυθμιστικής δύναμης που λειτουργεί θεσμικά, αλλά και με ποσοστά εκλογικού εκμηδενισμού και πολιτικής ταπείνωσης. Ο λαός,αργά ή γρήγορα, τιμωρεί εκείνους που προσπαθούν να τον εξαπατήσουν με κουτοπόνηρες επιλογές και πρακτικές» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Ραγκούσης, καταλήγοντας: «Υ.Γ. Η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά θα κατέλθει και το τελευταίο σκαλοπάτι κακοποίησης της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας και των θεσμών, εάν προχωρήσει στο πρωτοφανές «κοινοβουλευτικό ριφιφι» και με ρουσφετολογική τροπολογία λίγο πριν την ψηφοφορία της εν λόγω τροπολογίας προωθήσει και την δημιουργία νέων δήμων. Θα έχει θεσπίσει μια ακόμη εξαίρεση καταργώντας έτσι έναν ακόμη κανόνα».

Τη στέρηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» σχολίασε με σκωπτική διάθεση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναγράφοντας:

«Έτσι, πάντα μπροστά…

Φουλάρισμα στη μεταρρύθμιση !!!

Μήπως για τους συμμετέχοντες στο ΝΒΑ Έλληνες, με εντολή Σαμαρά υπάρχει εξαίρεση…»

Τη σκυτάλη της δημόσιας κριτικής των «παπανδρεϊκών» απέναντι στην κυβέρνηση έλαβε τελευταία η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Με ανάρτηση στο facebook υπό τον τίτλο «η παράγκα», η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά με τον σταυρό προτίμησης στις ευρωεκλογές:

«100 μέρες πριν τις εκλογές οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία συνεννόηση, ενημέρωση (των εταίρων τους όπου υπάρχουν) προετοιμασία και χωρίς καμία διαδικασία εντός των κομμάτων τους, αποφασίζουν με κυνικό τρόπο την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αυτό ενώ, συνεχίζουν την ανατροπή και την πλαγιοκόπηση των μεταρρυθμίσεων που σε πολύ δύσκολες συνθήκες έγιναν από το 2009 και μετά… Ό,τι δηλαδή είχε γίνει με πολιτική επιλογή και μεγάλο κόστος πέρα από τα μνημόνια στη Διαύγεια, στην Παιδεία, στην ψήφο των μεταναστών, στη δικαιοσύνη, στη φορολόγηση των μερισμάτων…

Φυσικά και είναι καλύτερα να ψηφίζει ο πολίτης, παρά να διορίζει ο αρχηγός, ΑΛΛΑ: Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει σταυρός προτίμησης για τον ευρωβουλευτή, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές ανακοινώνονται 8 με 12 μήνες πριν από τις εκλογές!

Τόσο τα μεγάλα κόμματα όσο και οι νέοι σχηματισμοί υποχρεούνται και ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν πρόσωπα και ιδέες.

Τι σημαίνει τώρα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους κάθε τύπου σχηματισμούς της κεντροαριστεράς που ομνύουν στο νέο οι 40 – 50 μέρες προεκλογικής παρουσίας σε όλη τη χώρα υποψηφίων ευρωβουλευτών;

Αν ισχύσουν οι προεκλογικού κανόνες του σταυρού οι νέοι υποψήφιοι θα έχουν ελάχιστες πιθανότητες να παρουσιαστούν.

Αν ισχύσουν οι κανόνες των ευρωεκλογών κανάλια και κομματικές ηγεσίες θα κατευθύνουν τα πράγματα.

Η πρόταξη του συμφέροντας του αρχηγού και του κόμματος ως συνδετική ουσία του Συνασπισμού αλά ελληνικά! Ο ένας επιλύει το πρόβλημα το εσωτερικό του με τους 58 (τους οποίους έχει ήδη αδειάσει), ο άλλος απαντά στο σκληρό πυρήνα της παράταξης του για τους μετανάστες.

Το ντήλ συμφέρει, βολεύει και κυρίως μπορεί να πουλήσει….

Όλα αυτά όμως γίνονται πια κατανοητά από τους πολίτες, απαξιώνουν τελείως το πολιτικό σύστημα και κάνουν ακόμα πιο σαφή την ανάγκη ενός νέου φορέα που δεν θα κουβαλάει παθογένειες κομματικών μηχανισμών και που θα μπορέσει από την αρχή να πείσει για την λειτουργία του με δημοκρατία και αρχές.

Δεν γίνεται κόμματα αρχηγικά, προσωποκεντρικά και χωρίς τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες να αλλάξουν τη χώρα προς τη κατεύθυνση που αυτή έχει ανάγκη”.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού