Οι «θρησκευτικοί πόλεμοι» ανήκουν στον Μεσαίωνα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
532

Η «Δράση» σχολιάζει τη διένεξη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκευτικά πιστεύω Τσίπρα

«Στο άρθρο 10 της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη», που ψηφίστηκε από τη συντακτική συνέλευση της γαλλικής επανάστασης, διαβάζουμε: «Κανείς δεν πρέπει να ενοχλείται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές». Ο λόγος είναι ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε πολίτη είναι προσωπική του υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ επομένως, είναι απαράδεκτη. Όπως και η κάθε άλλη εκμετάλλευση του θρησκευτικού αισθήματος των πολιτών για ψηφοθηρικούς λόγους, που δεν συνάδει με ένα δυτικό, κοσμικό και προοδευτικό κράτος. Δυστυχώς όμως, σε αυτό το πεδίο τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά οι κ.κ. Σαμαράς και Τσίπρας προσωπικά, διακρίνονται για την υποκρισία τους. Αυτή η στάση τους αφορά τους πολίτες και πρέπει να αναδειχθεί.

Η Δράση είναι σταθερά υπέρ του πλήρους διαχωρισμού της Εκκλησίας και του Κράτους», καταλήγει σε ανακοίνωσή της η «Δράση», με φόντο τη διένεξη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα θρησκευτικά πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού