«Οι εκλογές είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
437

Για «συνολική αντεπίθεση» των δανειστών έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά. Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια συνολική αντεπίθεση η τελευταία τους πρόταση με στόχο να περάσουνε οι προτάσεις τους στο 100%» και πρόσθεσε: «αυτό νομίζω ότι για ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειστών ισχύει.

Θέλουν να ακυρώσουν, θέλουν να τιμωρήσουν, θέλουν να ξαναβάλουν στον κύκλο με την κιμωλία αυτούς οι οποίοι διανοηθήκαν να κάνουν ένα βήμα έξω από την περίμετρο του κύκλου».

Ερωτηθείς αν δεν υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία το επόμενο βήμα θα είναι οι εκλογές, ο υπουργός σημείωσε πως «οι εκλογές είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο, ενδεχόμενο ακριβώς αν βρεθούμε σε καταστάσεις οι οποίες θα μας επιβάλλουν να απευθυνθούμε στο λαό».

Ο ίδιος εξήγησε ότι θα «διευρύνουμε τα όρια της εντολής που πήραμε για να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Είχαμε πάρει μια εντολή από τον ελληνικό λαό και αυτό εξακολουθεί και αποτελεί επιλογή μας και για αυτό αγωνιζόμαστε η οποία έλεγε ότι αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό, αναζητούμε μια λύση εντός της ευρωζώνης. Από εκεί και έπειτα εάν διαπιστώσουμε από την άλλη πλευρά ότι τελικά κυριαρχούν αυτές οι φωνές που θέλουν να τιμωρήσουν, να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση είναι μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να απαντήσουμε».

«Άρα αυτό που θα πρέπει να μας πει ο ελληνικός λαός και βέβαια να πάρουμε θέση εμείς, είναι ότι πρέπει να μας πει τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση», κατέληξε.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,