Οι διαφορές γεφυρώνονται, αν όλες οι πλευρές είναι πρόθυμες

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
469

«Προς χάριν σαφήνειας, θα θέλαμε να πάρουμε την πρωτοβουλία να επαναδιατυπώσουμε κάποια ζητήματα από την πλευρά της κυβέρνησής μας» δήλωσαν κυβερνητικοί κύκλοι στην ανταποκρίτρια του euronews στις Βρυξέλλες.

«Η αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για πλεόνασμα 0,5% για το σύνολο του έτους 2015 και 1,5% για το 2016. Η θέση των θεσμών όπως την κατανοούμε είναι για πλεόνασμα 1% για το σύνολο του έτους 2015 και 2% για το 2016», όπως ανέφεραν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

«Στην πιο πρόσφατη πρόταση μας που υπεβλήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, έχουμε προτείνει ένα πλεόνασμα 0,75% για το σύνολο του έτους 2015 και 1,75% για το 2016. Με την πρόταση αυτή, η κυβέρνησή μας προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων μας» σημείωσαν.

Προς το παρόν, δύο υπουργοί της κυβέρνησης και η σχετική ομάδα διαπραγμάτευσης παραμένουν στις Βρυξέλλες, εν αναμονή της επίσημης απάντησης εκ μέρους των θεσμών για την πρόσφατη πρότασή μας τόνισαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπόλοιπες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν όλες οι πλευρές είναι πρόθυμες και ικανές να πράξουν προς αυτή την κατεύθυνση» συμπλήρωσαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού