Ξεκινά το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το 38ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, σηκώνει αυλαία σήμερα Δευτέρα (14/9), παραμένοντας πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού έως τις 19/9, παρά τον εκλογικό πυρετό της εβδομάδας. Φέρνει στο προσκήνιο ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων ταινιών, νέων κυρίως δημιουργών, αφιερώματα, εργαστήρια σινεμά, και παράλληλες εκδηλώσεις.

Με διακόσιες δέκα ταινίες σε όλα της τα προγράμματα, η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στη Δράμα που κλείνει φέτος τα 38 της χρόνια αναπτύσσεται και εκτός από τους πιστούς της υποστηρικτές, ενδυναμώνει τον διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά φέτος η Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) θα δώσει το δικό της βραβείο από το Διεθνές Τμήμα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα από τις 168 αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 41 ταινίες που θα διεκδικήσουν τα βραβεία του φεστιβάλ τα οποία θ’ απονείμει η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους Αχιλλέα Κυριακίδη, Γιάννη Ζουμπουλάκη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νίκο Σέκερη και Γιώργο Φρέντζο.

Οι φετινές «μικρές» που διαγωνίζονται, είναι ανεξάρτητες στην συντριπτική πλειονότητά τους παραγωγές, στις οποίες συμμετέχουν και αρκετοί παλιοί γνώριμοι του φεστιβάλ που έχουν διακριθεί στο παρελθόν. Ανάμεσά τους τέσσερα ντοκιμαντέρ και ισάριθμα animation.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Κιμούλης: Ηχηρή παραίτηση από το Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου