Νούλαντ: mea cupla για τα «γαλλικά»

- in ΚΟΣΜΟΣ
452

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε χθες η αμερικανική κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ καταβάλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τη ζημιά που προκάλεσε λεκτικός χαρακτηρισμός αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών σε βάρος της ΕΕ. «Εντελώς απαράδεκτος» ο χαρακτηρισμός σύμφωνα με την Άγκελα Μέρκελ, δηλαδή η επίμαχη φράση «fuck the EU», που ειπώθηκε σε μιαν εμπιστευτική τηλεφωνική συζήτηση που είχε η Βικτόρια Νούλαντ, επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του αμερικανικού υπουργού Εξωτερικών με τον αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία Τζόφρυ Πατ, για εξεύρεση πιθανής λύσης στην ουκρανική κρίση.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν χθες μια νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στη Ρωσία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τους ταξιδιώτες ότι δεν πρέπει να έχουν «καμία προσδοκία για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων» όταν θα χρησιμοποιούν τα ρωσικά δίκτυα τηλεπικοινωνιών, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η ειδοποίηση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εκδόθηκε την ίδια ημέρα που οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη έναν Ουκρανό ο οποίος επιχείρησε να καταλάβει ένα αεροσκάφος και να το οδηγήσει στο Σότσι.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ