Νουί: Ουσιαστική βελτίωση στις ελληνικές τράπεζες

«Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια» τονίζει με δήλωσή της η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της για την αντιμετώπιση της “πρόκλησης” των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η δήλωση της κας Νουί έχει ως εξής:

«Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα. Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης. Τώρα, η μείζων πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί», ανέφερε σε δήλωσή της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντανιέλ Νουί, η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

“Μείζων πρόκληση” τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Στη συνέντευξη της Ντ. Νουί αναφέρεται και τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters στο οποίο η Ντ. Νουί κάνει αναφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ως μείζονα πρόκληση για τις ελληνικές τράπεζες. Η κ. Νουί εκφράζει ωστόσο την αισιοδοξία της ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα: «Είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί», συμπλήρωσε.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι αντιμέτωπες με έναν μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων και τόσο η ΕΚΤ όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας τους έχουν ορίσει ως στόχο να μειωθούν κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ ως τα τέλη του 2019, από τα 106 δισεκ. ευρώ στα οποία ανέρχονται σήμερα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

5.000 ευρώ το πρόστιμο για το πλαφόν των 47 ευρώ

Στα 5000 ευρώ ανέρχεται το διοικητικό πρόστιμο για