ΝΔ: Ασυμβίβαστο με «εντολή Σαμαρά» για την ευρωλίστα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
429

Οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι ευρωβουλευτές πρέπει να παραιτηθούν από τη βουλευτική έδρα τους

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα για όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούσαν να κατέλθουν στις ευρωεκλογές, καθώς το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα αρθεί μεν με τη νομοθετική ρύθμιση στα επόμενα 24ωρα, ωστόσο για την Νέα Δημοκρατία δεν θα ισχύσει στην πράξη!

Μιλώντας σήμερα στον ΒΗΜΑ 99,5, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης δηλωσε:

«Μέχρι τώρα, υπήρχε ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, με κάποιες εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτό που θα γίνει είναι να αρθεί το ασυμβίβαστο. Όμως, για τη ΝΔ, με απόφαση του προέδρου, ο βουλευτής του κοινοβουλίου που θα θελήσει να είναι υποψήφιος και για την Ευρωβουλή θα πρέπει πρώτα να υποβάλλει την παραίτησή του. Διευκρινίζω ότι αυτή είναι εσωτερική διαδικασία της ΝΔ και απόφαση του προέδρου».

Σε ό,τι αφορά τη σταυροδοσία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει την επιλογή έως τέσσερις σταυρούς. Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε: «Μπορώ να σας πω ότι στο θέμα των σταυρών θα υπάρχει δικαίωμα επιλογής, στους 4, με τη λογική της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, τη Β’ Αθήνας. Βάλαμε γι’ αυτό το ύψος της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας και εκλογική περιφέρεια (για τις ευρωεκλογές) θα είναι μία, όλη η χώρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η συνολική πρόταση της κυβέρνησης θα παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Σχετικά με τη μείωση του αριθμού των βουλευτών (από 300 σε 250) και τη δημιουργία Γερουσίας, για να απαντήσει ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι καινούριες, καθώς τις έχει ξαναθέσει η ΝΔ στο πλαίσιο των αναγκαίων συνταγματικών αλλαγών.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού