ΝΔ Θεσσαλονίκης: «αποτυχημένος δήμαρχος» ο Μπουτάρης

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
394

Η εικόνα του «φαβορί» είναι πλασματική, και οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι προς το παρόν «παίζει μόνος του», τόνισε ο Πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ

Σε θέση εκλογικής μάχης, με αφορμή την είσοδο του νέου έτους, μπήκε η ΝΔ Θεσσαλονίκης. Το προηγούμενο τριήμερο τοπικές οργανώσεις του κόμματος έκοψαν τις πίτες τους και τα στελέχη επιβεβαίωσαν γι’ ακόμη μια φορά την ανάγκη να οριστικοποιηθούν τα δημοτικά σχήματα που θα υποστηριχθούν από τη ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη, να εξαπολύει επίθεση ενάντια στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Σαμαντζίδης, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, εξέφρασε την ελπίδα, τα θετικά αποτελέσματα που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση στο δημοσιονομικό τομέα, να γίνουν αισθητά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Αναφέρθηκε στη σημασία των εκλογών που έρχονται, και άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Μπουτάρη, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένο δήμαρχο που παίζει μόνο με όρους επικοινωνίας, χωρίς ουσιαστικό έργο». Είπε πως η εικόνα του «φαβορί» είναι πλασματική, και οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι προς το παρόν «παίζει μόνος του», αλλά όταν αυτό αλλάξει θα αλλάξει και η εικόνα. Αφ’ ενός επειδή ο κ. Μπουτάρης δίνει πολλά «δικαιώματα» για κριτική, και αφ’ ετέρου διότι εκείνοι που είχαν ψηφίσει Μπουτάρη και ήδη δηλώνουν πως δε ξαναψηφίσουν, είναι συντριπτικά περισσότεροι από εκείνους που ενώ δεν είχαν ψηφίσει Μπουτάρη, σκέφτονται να τον ψηφίσουν τώρα. «Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον», είπε χαρακτηριστικά…

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργοποίησης όλων στην πρώτη γραμμή της μάχης για τις Ευρωεκλογές ώστε να προβληθεί το έργο της παράταξης. «Εμείς θα το κάνουμε αυτό από την πλευρά μας, προβάλλοντας πλούσιο έργο που έχει γίνει στην Περιφέρεια, όχι μόνο τώρα υπ` αυτήν την διοίκηση, αλλά και στο διάστημα που ήταν περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης», επισήμανε.

Σημασία είχαν και οι τοποθετήσεις βουλευτών και στελεχών, τα ονόματα των οποίων παίζουν για να είναι υποψήφιοι που θα στηρίξει η ΝΔ στις δημοτικές εκλογές για τον κεντρικό Δήμο της πόλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε, ιδιαίτερα ενόψει των Ευρωεκλογών, πως πρέπει τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν τη μάχη με υπερηφάνεια για όσα έχει πετύχει η παράταξη, αλλάζοντας την προοπτική της Ελλάδας, χωρίς να υποτιμά κανείς τις θυσίες που έχουν γίνει. Εξέφρασε όμως την ελπίδα, πως σύντομα θα υπάρξουν αισθητά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε την ανάγκη σύμπνοιας και υπογράμμισε πως «όσο λειτουργούμε ως δεμένη ομάδα, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα, ούτε στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται».

Στα οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης. Προανήγγειλε την ταχεία ενεργοποίηση του νέου σχήματος της ΝΟΔΕ, με τους θεματικούς υπεύθυνους, κάλεσε τα στελέχη σε εγρήγορση εν όψει (κυρίως) των Ευρωεκλογών, που είναι και οι πιο πρόσφορες για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων, αλλά και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, εν αναμονή της ολοκλήρωσης του «παζλ» των υποψηφιοτήτων και του προσώπου που στη συνέχεια θα επιλέξει να υποστηρίξει η παράταξη για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Μάγδα Καρακόλη, τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι οργανώσεις πιο «εξωστρεφείς» κάνοντας πράξη το «άνοιγμα στην κοινωνία», που επιδιώκεται μέσα από την οργανωτική μεταρρύθμιση, την οποία έχει περιγράψει ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Μητροπολίτου Ιωσήφ ήταν και οι κ.κ. Κώστας Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καραγιάννης και πολλά στελέχη του κόμματος και της νεολαίας. Τυχερή χρονιά προοιωνίζεται για τον κ. Βασίλη Γάκη, ο οποίος κέρδισε δεύτερο φλουρί μέσα σε δυο μέρες…

Πηγή: voria,gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού