ΝΔ: «Η Ελλάδα να προχωρήσει το Αναπτυξιακό Πακέτο Juncker»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
460

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το χρέος και το «Αναπτυξιακό Πακέτο Juncker», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί μήνες τώρα καλούμε την κυβέρνηση να διαμορφώσει μια βιώσιμη και αναπτυξιακή συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας, για να αρθεί η αβεβαιότητα και η ασφυξία στην οικονομία και να αποτραπεί η εθνική καταστροφή.

Όμως, τέτοια συμφωνία, δεν είναι η φοροκαταιγίδα 8 δις ευρώ που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.

Η συμφωνία πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την υλοποίηση των δεσμεύσεων των εταίρων μας για οριστική διευθέτηση του ζητήματος του δημοσίου χρέους στο πλαίσιο των αποφάσεων του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 και Μαΐου 2014 που εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει.

Επιπλέον, πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει το “Αναπτυξιακό Πακέτο Juncker”, που φτάνει τα 315 δις για ολόκληρη την Ευρώπη και το μερίδιο της Ελλάδας φτάνει στα 35 δις μέχρι το 2020 τα οποία εμείς είχαμε ήδη εξασφαλίσει από το Νοέμβριο του 2014.

Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας, να αντιληφθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ότι άλλο πράγμα «συμφωνία» που προστατεύει την κομματική του πελατεία και άλλο πράγμα συμφωνία που δεν στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, διευθετεί το δημόσιο χρέος και, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην Πατρίδα».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού