«Να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
397

Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Γενάρη, «για να ξαναγίνει ο λαός μας αυτοδύναμος» ζήτησε σήμερα το απόγευμα και από τον Βόλο, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του ομιλίας στην Μαγνήσια. Όπως υποστήριξε, στις 25 Ιανουαρίου κλείνουν οριστικά οι λογαριασμοί με το πολιτικό παρελθόν.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε άνοιγμα τόσο προς τους ψηφοφόρους τους μεσαίου χώρου όσο και ειδικότερα της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας: «ο κ. Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευσθεί όμως οικτρά». Και συμπλήρωσε: «στους ψηφοφόρους της ΝΔ στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δώστε μας τη δύναμη κι ελάτε μαζί μας να διεκδικήσουμε πραγματικά μια καλύτερη λύση για την πατρίδα μας, μέσα στην ευρωζώνη. Ο στόχος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε πράξη την κοινωνική ευαισθησία που δεν είναι μονοπώλιο κανενός».

Ο Αλ. Τσίπρας σχολιάζοντας ότι αυτοί που είναι σε πανικό προσπαθούν τώρα να τρομοκρατήσουν τον λαό έδωσε απαντήσεις – εγγυήσεις με «καθαρές κουβέντες», όπως είπε, σε έξι «επίμαχα» σημεία: πρώτον ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ χωρίς άλλες θυσίες εκ μέρους των πολιτών. Δεύτερον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Τρίτον εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Τέταρτον εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. «Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Πέμπτον δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής και εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν στον τόπο. Εγγυάται, όπως υπογράμμισε, ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν. Έκτον εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί θα είναι η αρχή του τέλους της λιτότητας και των μνημονίων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά για «ρεσιτάλ κινδυνολογίας», «λαϊκισμό» και «παροχολογία». Το σύστημα που πεθαίνει, ξέρει ότι εμάς δεν θα μας βάλει στο τσεπάκι του, για αυτό και κατέφυγε στην τρομοκρατία του GREXIT, του bankrun, παρατήρησε. Αυτήν την προπαγάνδα, όμως, την τελείωσε η ίδια η Ευρώπη. Τράβηξαν το χαλί της τρομοκρατίας οι ίδιοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έμειναν μόνο κάτι οίκοι αξιολόγησης να στηρίξουν τους λύκους. Έμεινε μόνο ο κ. Σόιμπλε και ένας άθλιος τεχνητός τραπεζικός πανικός. Σκέφτονται μάλιστα, πρόσθεσε, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν αυτό το ψεύτικο πανικό όσο πιο επίσημα μπορούν, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Αυτό είναι το τελευταίο τους χαρτί, το χαρτί της απελπισίας. Αλλά είναι πια αργά! Ο λαός έχει ήδη αποφασίσει. Έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Ο λαός πια τρομοκρατεί τους τρομοκράτες.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,