Νέα συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ

Την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εντός των επομένων ημερών, επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος χαρακτήρισε τη χθεσινοβραδινή συνάντηση “θετική και εποικοδομητική”.

Ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία της επόμενης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ, αλλά μπορεί να επιβεβαιώσει ότι θα πραγματοποιηθεί. Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα μετέχουν σε αυτή τη συνάντηση, ο Μ. Σχοινάς άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι τα ίδια με αυτά που συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή συνάντηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις διάφορες διαρροές για το περιεχόμενο της πρότασης των θεσμών προς την ελληνική πλευρά, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι για μια ακόμη φορά πρόκειται για τη λεγόμενη “εγγραφολογία” και “φημολογία” και τόνισε ότι θα πρέπει κανείς να βλέπει τη συνολική εικόνα, και τα ουσιαστικά ζητήματα που δεν είναι άλλα από ορισμένα κενά που παραμένουν και τα οποία πρέπει να γεφυρωθούν μέσα από τις διαβουλεύσεις.

Καταλήγοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Εξάλλου, μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, πηγές της ευρωζώνης εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι απομένουν λίγες μόνο ημέρες από την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ