Οι επικρατέστεροι

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
301

Σήμερα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν όλα τα ΜΜΕ ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «έκλεισε» τον κατάλογο των νέων μελών του υπουργικό του συμβουλίου. Σήμερα, μάλιστα ενδέχεται να συναντηθούν για την τελική έγκριση του καταλόγου.

Ωστόσο, αν και κρίσιμο θέμα παραμένει το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, οι διαρροές στον τύπο είναι συγκεχυμένες για τον ποιος θα τον διαδεχτεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει πια να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και η μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα πρόσωπο που προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του νέου «τσάρου» της οικονομίας είναι ο οικονομολόγος Νίκος Οικονομίδης.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, μεταξύ των οποίων του Νίκου Δένδια, του Χρήστου Σταϊκούρα, Μάκη Βορίδη, Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και του Χρύσανθου Λαζαρίδη και Στ. Δήμα.

Προς υπουργοποίηση, φέρονται επίσης, , Ανδρέας Λοβέρδος (Πιθανόν για το υπουργείο Ανάπτυξης ή για το Αγροτικής Ανάπτυξης), Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο κ. Αρβανιτόπουλος ίσως να καταλάβει τη θέση του η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Θέση υφυπουργού από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται επίσης να κερδίζουν η Νίκη Τζαβέλλα, αλλά και ο Βασίλης Κικίλιας.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Όλγα Κεφαλογιάννη να παραμένει στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ θα παραμείνει και το δίδυμο Δημήτρη Αβραμόπουλου – Φώφης Γεννηματά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού