Μόντι: Οι αγορές έθεσαν το θέμα Grexit

Υπήρχε η ανησυχία ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να συμβεί

Το παρασκήνιο των συζητήσεων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποκάλυψε, μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Όπως είπε, ήταν οι αγορές που έβαλαν το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα στο τραπέζι, οι οποίες επηρεάζουν τη σκέψη αυτών που είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπήρχε επιθυμία να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, αλλά υπήρχε η ανησυχία ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί, πράγμα, ωστόσο που η πλειοψηφία των κρατών μελών ήθελε πάση θυσία να αποφύγει.

Η Γαλλία και η Ιταλία, είπε με νόημα, δεν ήταν ποτέ διατεθειμένες να εξετάσουν καν αυτό το ενδεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά στην άρνηση της Ρώμης να δεχθεί την επιβολή μίας τρόικα στην Ιταλία, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, ο κ. Μόντι, εξήγησε ότι το αποφάσισε γιατί θα δινόταν η εντύπωση στους πολίτες ότι η χώρα καθοδηγείται από άλλους.

Χαρακτήρισε ωστόσο επιβεβλημένη την παρέμβαση της τριμερούς στην Ελλάδα, λόγω των μεγάλων προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, των μεγάλων αλλαγών που έπρεπε να γίνουν, την ώρα που τόσο οι κοινωνία όσο και οι προηγούμενοι ηγέτες είχαν την ψευδαίσθηση ότι η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει.

Τέλος, ο Μάριο Μόντι, εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, συνέστησε επιμονή στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, είπε ότι θα είναι δώρον άδωρον αν αυτή δε συνοδευθεί από ανάπτυξη.

Πηγή: skai.gr

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ